Hvit eller transparent bakgrunn

Etter fire år, er det en sann glede å endelig få presentere baristaklubbens første logo! Selve logoen består av baristakunstens ikoniske arbeidsredskap, nemlig tamperen. Den kommer i fire forskjellige fargepaletter, grønn, gull, hvit, eller sort, og kommer med hvit, grå eller transparent bakgrunn.

Grå eller transparent bakgrunn

For oss symboliserer tamperen fagkunnskapen som er delt fra den erfarne barista til den nyansatte. Den representerer en utvikling av arbeidsteknikker som siden har blitt den gyllne standarden i bransjen, 125 år med tradisjoner og yrkesstolthet.

Mosaikkflisen som har vært utgangspunktet for fargevalgene kan sees den dag i dag utenfor Stockfleths i Lille Grensen. Kanskje finner du en annen mosaikkflis også…?!

Valg av farger er ikke tilfeldig men baserer seg på mosaikkflisene som ligger på utsiden av vår eldste avdeling i Lille Grensen, og et trent øye vil definitivt kunne dra kjensel på både grønnfargen, gullfargen og den grå bakgrunnsfargen. Grønnfargen inspirerer oss til å tenke bærekraft, mens gullfargen gir oss assosiasjoner til Stockfleths hovedfarge og ikke minst om vårt mål om å være verdens beste kaffebryggende kjede.

Baristaklubben har, etter inspirasjon fra blant annet Oslo Sporveiers Arbeiderforening, fått lov til å prege basen av tamperen med fagforeningas logo. Denne er sidestilt, akkurat som den er i Fellesforbundets originalversjon. Vi takker for tillatelse til bruk, og tror kanskje vi er den første klubben i Fellesforbundet som har logo/fane hvor også forbundets logo er inkludert.

Baristaklubbens nye logo er designet av Ole Martin Odland, som gjennom det siste halve året har delt av sin fagkunnskap og sin entusiasme gjennom hele prosessen fra ønske, via idé, til ferdig produkt. For en liten fagforeningsklubb helt uten egne midler er det smått utenkelig å skulle ha fått til et slikt resultat uten Ole Martin, og vi takker han derfor også for solidariteten han har vist sine kamerater!


Lik gjerne OdlandDesign på facebook eller gi ham en anbefaling på linkedin!

Ole Martin har hatt Grafisk Design og Film som hobby siden 2013 og har laget alt fra ikoner, logoer og vektor animasjoner til både danske og norske bedrifter. I dag driver han Odland Design og utfører prosjekter for privatpersoner og bedrifter på hobbybasis. 

Ole Martin kan også nås på ole.martin@odlanddesign.no